sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Sukkela, sukkelampi, epic fail

Ei taas menny ihan niinku Strömsössä. Sunnuntaiaamu, kello lähes minuutilleen tasan seitsemän, ja mitä tekee Hernenokka? Kyllä: herää! Pyörin nyreänä peiton alla kyljeltä toiselle kolme varttia sisäistä kelloani kiroten, kunnes päätän nousta ylös. Eilinen sukellus supermarkethelvettiin toi talouteemme uuden kahvimyllyn, jota tietysti kokeilin illalla, mutta jauhatusasteen säätäminen on vielä vaiheessa. Sitä paitsi haluan päästä koneelle tutkimaan, saako lempikahviani Classic Rekoa myös papukahvina.

Jauhan siis kahvia, lämmitän maitoa, aika ottaa aamulääkkeet. Vettä lasiin, purkki käteen astiakaapin ylähyllyltä koirain plakinpoistoaineen takaa, pilleri kämmenelle ja tomera nielaisu - - - perkele, pieleen meni. Olen juuri ottanut nukahtamisvaikeuksien hoitoon tarkoitettua melatoniinia. Juuri tämän vuoksi lääkkeitä säilytetään kahdessa eri kaapissa, ja sekä aamulla että illalla otettavien lääkkeiden esiin kaivaminen vaatii hieman askartelua – mutta olen ilmeisesti jo niin tottunut kurottelemaan ja siirtelemään ja räpeltämään, että aivoni ohittavat varotoimenpiteet. Helvetti sentään. Jos menen nyt takaisin nukkumaan, päivästä tulee ihan sekava enkä luultavasti saa illalla unta. Sunnuntain ja maanantain välinen yö on muutenkin yhtä pyöriskelyä, ja maanantaina täytyy lähteä liikkeelle hieman tavallista aikaisemmin etten myöhästy aamupalaverista vaikka bussit kulkisivat miten sattuu. Päätän sitkeillä hereillä, sana kerrallaan, rivi kerrallaan.

Väärien lääkkeiden ottamisesta riittää muutamakin hauska anekdootti: olen mm. laittanut korvatippoja silmääni sekä ottanut seitsemän kortisonipillerin asemesta seitsemän kofeiinipilleriä. (Miksi seitsemän? Vaikeaa astmaa hoidetaan toisinaan kortisonitablettikuureilla, jossa annostus aloitetaan esimerkiksi kahdeksasta tabletista ja lasketaan vähitellen, sivuvaikutusten vuoksi.) Iso mukillinen kahvia ja seitsemän kofeiinitablettia on muuten melkoinen tälli, en suosittele edes ääritilanteissa. En edes siinä tapauksessa, jos on vahingossa sattunut ottamaan nukahtamislääkettä varhain aamulla.

1 kommentti:

  1. Epic fail tosiaan! Koeta sinnitellä. Lääkehiili muuten estäisi lääkkeitä imeytymästä - lisäksi saa jännän mustaa kakkaa ;-)

    VastaaPoista