torstai 31. maaliskuuta 2011

Hernenokka kokkaa

Aiemmin sivulauseessa mainitsemani jotain keittiökrääsää sisältänyt paketti osoittautuikin kiinnostavaksi jopa ruoanlaittoa kaihtavan Hernenokan mielestä: valtaisasta laatikosta kuoriutui massiivinen blender! Picnic-kahvilan granaattiomenasmoothie on noussut viime aikojen kiirelounaan ykkösvaihtoehdoksi, ja upouusi kodinkone houkutti testaamaan josko tätä taivaallista herkkua saisi aikaiseksi ihan itse. *)

Picnicin nettisivuilla luetellaan ystävällisesti mitä smoothiet sisältävät, ja päätin tehdä oman versioni suunnilleen samalla kaavalla. Kulhoon tuli viskatuksi puolikas granaattiomena, epämääräinen kourallinen pakastemansikoita, puolikas tavallinen omena, loraus omenamehua, loraus maustamatonta jogurttia, puolikas ruokalusikallinen sokeria sekä ripaus vaniljasokeria. (Kolme viimeisenä mainittua = Picnicin reseptissä mainittu vaniljajogurtti.) Ja ei kun sössäämään. Aivan sikahyvää.

Varsinainen tulikoe koitti seuraavana päivänä, kun halusin valmistaa lisää smoothieta, mutta tällä kertaa ilman I:n turvallista läsnäoloa. **) Lisäksi jouduin tekemään tämän version mansikoiden sijaan vadelmista, koska mansikat olivat loppuneet.

Ja voi ihmettä! Smoothie onnistui täydellisesti. Muistin jopa nostaa kannun irti laitteesta, ennen kuin aloin ronkkia sisältöä ruokalusikalla. Ja vadelmallinen versio oli itse asiassa vielä ensimmäistä parempi.

Kuvassa Hernenokan työpöytä, siis olohuoneen pieni sivupöytä, ja sillä smoothielasi josta on hörpitty jo hyvän matkaa. Mukaan pääsi myös whippet-aiheinen teemuki. Kuva ei taida olla ihan gourmetblogitasoa. (No ei tietenkään ole; mitä te oikein odotitte??)




*) Ei hätää: I opetti kädestä pitäen miten laitetta käytetään.

**) Käyttöohjeissa taisi lukea jotakin siihen suuntaan, että “vajakit, kuten lapset, eivät saa käyttää laitetta ilman valvontaa”. En tietenkään lukenut ohjeita itse, mutta I piti aiheellisena korostaa mainittua lausetta.

2 kommenttia:

  1. Söpö toi kuva, kun malttamaton nokka on jo käynyt lipittämässä osan :) Oletko laittanut partaäijää smoothieen? Tulee meinaan ihanan kermaista :P

    VastaaPoista
  2. En ole kokeillut, tai siis I ehdotti sitä kyllä, mutta epäilin että se on liian kermaista mun makuun. Sen sijaan rahkallinen versio oli oikein hyvää :P

    VastaaPoista