lauantai 28. huhtikuuta 2012

Leipää yksille

Viikon päätteeksi sopii oikein mainiosti marssia (okei, laahustaa) apteekkiin. Lääkevarasto on tyhjenemässä, ja lisäksi olen päättänyt työkaverin yllyttämänä ostaa C-vitamiinia. Voi kuulemma lievittää flunssan oireita. Suhtaudun yleensä supernihkeästi kaiken maailman hivenaineiden mussuttamiseen, mutta tuskinpa tässä hävitäkään voi.

Tiskin takana seisoskelee farmaseuttilauma. Ne palluttavat leikkihämähäkkiä, eivät ole huomaavinaankaan. Olen jo liittymässä joukkoon kummaan, voisin minäkin tuota eliöntapaista lätystellä, mutta vuoroja jakava systeemi katkaisee aikeeni tomeralla kilahduksella. Hemmetti.

Yhteisen lemmikin hylännyt farmaseutti pakkaa lääkkeet pussiin ja kysyy yllättäen, haluanko ostosta laskelman Kelaa varten. En kai, eivät ne enää minun ikäiselleni kuitenkaan mitään korvaa? Mutta jos olisivat nyt vähemmän ankaria, kun Concertan peruskorvaus on palautettu, vaikuttava ainehan on sama. Niin, no joo, mä olen vissiin jo luovuttanut, kun ei tässä tilanteessa ole mitään mieltä, eikä viranomaiset taida juuri muuta tehdä kuin pompottaa vastuuta instanssilta toiselle. Että ei kiitos, enkä minä sen puoleen koe maksavani tästä kovin paljoa näinkään, kun elämä ennen diagnoosia oli sellasta sekoilua että oksat pois. Hyvä sitten niin, että toimii, hymyilee farmaseutti.

Lampsin matkoihini ilman laskelmaa, mutta pyörittelen asiaa vielä pitkään. Nimenomaan järki tästä kuviosta uupuu. Korvauksen poistamiseen liittyvät keskustelut olivat osin ihan täyttä soopaa, adhd-väkeä ärsyttävä lääkkeiden väärinkäyttökortti läpsähti esiin vikkelästi kuin pelinjakajan kädestä, ja päätökselle oli monta virallista syytä muttei ainoatakaan tolkullista. Ja mitä tämä tolkun järjestelmä sitten tekee? Palauttaa korvattavuuden yhdelle valmisteelle, vaan ei muille. Vaikka adhd-lääkkeet ovat kaikki sitä samaa kamaa, eri laatikoissa.

Haluaisin tehdä vaikka sellasen rekonstruktion, että poistetaan keskioluen myyntiluvat kaikilta jotka sitä myy, ja juuri kun kohu on ehtinyt laantua, palautetaan lupia vähän sinne sun tänne. Miksi? Olis vaan kiva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti