torstai 9. kesäkuuta 2011

Good news is good news

Rakas, vanha mutta edelleen uskollisesti palveleva omenakoneeni pimeni sunnuntai-iltana aivan yllättäen. Tarkemmin sanoen sen näyttö: kone toimi muuten moitteettomasti, kuten kilkutteli iloisesti saapuvien sähköpostien merkiksi, mutta mitään ei näkynyt.

I selvitteli ongelman mahdollista laatua netistä ja löysi aavistuksenomaisen valopilkun pimeyteen: kyseessä voisi hyvällä tuurilla olla alun perinkin viallinen näytönohjain, mikä tietysti tarkoittaisi ilmaista huoltokeikkaa. Muussa tapauksessa kyseeseen tulisi lähinnä uuden koneen hankinta.

Raskain sydämin (ja olkalaukuin) kuskasin koneeni ensin yhdelle luukulle, sitten seuraavalle, ja lopulta huoltoon. Huollon – tai pessimistisesti tulkittuna kustannusarvion – luvattiin olevan valmis viikon kuluttua, ja palasin kotiin laskeskelemaan tuskissani uuden koneen hintaa. Hemmetin hemmetti nyt sentään. Rahareikiä olisi tulossa kesän mittaan muitakin, kuten eräs nimeltä mainitsematon muodollisuusjuhla.

Hektisen torstai-iltapäivän katkaisee tekstiviesti: koneenne huolto on valmis, tervetuloa noutamaan vaan. En ole uskoa silmiäni. Nyt jo? Ja ilmaiseksi? Oikeasti? Voiko minulla todella olla näin hyvä tuuri? Haluan hakea koneen heti huomenna pois saadakseni lopullisesti tietää tilanteen, mutta kuinka sitten käy perjantaisen joogatuntini? Siirryn saumattomasti yhdestä tuskailun aiheesta toiseen.

Niin mistä näitä ongelmia oikein tulee?

- Hernenokka via BlogPress for iPhone

2 kommenttia:

  1. vaimoni on sellainen murheen ryyni.

    hae kone ja mennään vaikka johonkin koirauittamoon sitten illalla. :)

    VastaaPoista