keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Eilisiä uutisia


Hyppään aamuviluisena bussista ulos ja aloitan unissakävelyn kohti toimistoa. Pian matkani katkaisee näkökenttääni ilmestyvä lehtiotsikko, joka julistaa ällistyttävää sääennustetta: uusimpien laskelmien mukaan ilmat pysyvät lämpiminä helmikuulle asti.

Pyörittelen saamaani tietoa. Ulkovaatetuksen optimointi on hankalinta juuri tähän aikaan vuodesta. Kylmä ja kostea luikertelee luihin ja ytimiin, ja pureva tuuli saa plusasteet tuntumaan pakkaselta. Mutta jos keittiön ikkunan taakse viritetyn lämpömittarin lukemat näyttävät nollan yläpuolta, en voi pukeutua kunnollisiin talvivarusteisiin. Koska, jos otan oikeasti lämpimät vaatteet käyttöön jo nyt, niin mitä ihmettä minä teen sitten, kun punainen viiva vajoaa reilut parikymmentä piirua alaspäin? Bussipysäkillä on kuitenkin hytistävä joka aamu, ja liian lämpimissä vaatteissa kipittämisestä seuraa hiki – jota puolestaan seuraa entistä ankarampi kylmistys. Pitääkö tätä samaa arpomista jatkaa, hitto vie, ensi kesään asti?!?

En pääse oikeastaan mihinkään lopputulokseen, mutta olen sikäli poissa tolaltani, että pistäydyn kahvikioskissa ostamassa latten. Minulla ei todellakaan ole tapana tehdä moisia heräteostoksia, mutta lämmin, höyryävä pahvimuki tuntuu ihanalta lapasten läpi.

Vasta myöhemmin tajuan, että tabloid-otsikointeja ei pitäisi ottaa niin tosissaan. Taidan sittenkin hankkia UGGit; moon bootsit ovat tänään so last tuesday.

1 kommentti:

  1. Joo, ei pidä uskoa lööppejä :-D Pitkäaikaisennusteissa arvioidaan, että lämpötila saattaa olla hieman keskiarvoja korkeammalla alkutalven, käytännössä asteen tai pari. Se ei vielä tarkoita millään lailla lauhaa säätä. ;-) Hauskoja lattehetkiä ja muita heräteostoksia!

    VastaaPoista