maanantai 16. tammikuuta 2012

Seesam aukene!

Nokka koputtaa näköjään vähän vähemmän tarmokkaasti nyt, kun uusi työpaikka vie voimia. Ainakin alku on tuntunut sujuvan hyvin, mutta uudet työmatkarutiinit ja yli kolmekymmentä uutta naamaa (kyllä mä teidät jo juhannuksena muistan) taitavat kuluttaa muutenkin vähän vajaata kapasiteettia. Sitäpaitsi ennen jo virallista aloituspäivää haettu kilpailutus on pitänyt kiireisenä.

Eka viikko on siis lusittu, samoin toisen viikon maanantai. Alan ehkä saada juonesta kiinni, sillä kapasiteettia piisaa jo muuhunkin. Kuten kenkiin. Olen kiroillut kaiken päivää mustia nahkasaappaitani, jotka kaipaavat kipeästi suojavahaa, ja jotka potkin nyt pilalle, koska en jaksanut / viitsinyt ryhtyä toimeen eilen. Mutta! Koskaan ei ole liian myöhäistä, paitsi lähteä luostariin! Kaivan esille toisetkin huoltoa kaipaavat nahkakengät, rätin ja uuden vahapurkin, jonka muistin ostaa ehkä kaksi viikkoa sitten, siis hankintaa kolme kuukautta lykättyäni. Istuudun eteisen lattialle valmiina koitokseen. Herkuttelen jo etukäteen ajatuksella uskomattomasta, uljaasta ahkeruudestani.

Minun ja Suurten Saavutusten väliin laskeutuu kuitenkin yllättävä häiriötekijä: ennen kuin pääsee käsiksi vahaan, on purkin kansi saatava auki. Ja nythän on niin, että se ei vaan aukea. En tiedä, pitäisikö kantta kiertää, vääntää vai kynsiä. Lisäksi suhtaudun analyyttisellä mielenkiinnolla litteän metallirasian kyljessä olevaan propellinnäköiseen ... ulokkeeseen, joka liikkuu sen verran kuin kiinni junttautunut kansi antaa myöten. Onko sillä jotakin tekemistä kannen aukeamisen kanssa? Vai ehkä sulkemisen?

Väännän raivokkaasti. Koetan tunkea kynsiä, hampaita ja ruokailuveistä kannen alle. Mistään ponnisteluistani ei tunnu olevan hyötyä. Raivostun ja murisen kuuluisia viimeisiä sanoja (onhan tämä nyt helvetin perkele jollakin saatava auki saatana). Kelvoton rasia on ja pysyy suljettuna. Soitan äidille, joka ei vastaa. Avaan koneen voidakseni kysyä vittu Googlelta, mutten tiedä mitä kysyisin: ongelmallani ei ole nimeä.

Kirottu vahapurkki se vain olla möllöttää.

MIKÄ ON TUO METALLINEN VIMPAIN, JA MIKSI???

3 kommenttia: